Prof. Dr. Stavros Pelekanos

Stavros Pelekanos

Dr. med. dent. Stavros Pelekanos DDS (GR)


Dr. Stavros Pelekanos 1991-ben szerzett fogorvosi diplomát az athéni egyetemen, Görögországban. 1993-ban Németországban, a freiburgi egyetemen (Prof. Dr. J.R. Strub) a fogpótlástan területén szerzett doktori fokozatot. Szakmai képzését követően Dr. Pelekanos magánrendelőt nyitott Athénban, ahol a fogpótlástan, implantológia és esztétikai fogászat kaptak hangsúlyt.
2002-ben az athéni egyetem fogorvosi karán kinevezték a Fogpótlástani tanaszék főállású tanárává, most ugyanezen az osztályon egyetemi docens. 2013 óta a European Academy of Esthetic Dentistry (EAED) aktív tagja. Szakmai kapcsolatban áll az International College of Prosthodontics (ICP), European Prosthodontic Association (EPA), Greek Prosthodontic Association, és sok más szakmai közösséggel. A GIDE Institute (Global Institute of Dental Education, Los Angeles, California) és a Dental Tribune CME tagja, nemzetközi szinten tart előadásokat és tanfolyamokat implantáció, esztétikai fogászat és helyreállító eljárások témában.
2008-ban és 2011-ben Dr. Pelekanos második, ill. első díjat nyert az European Academy of Esthetic Dentistry által Madridban (Spanyolország) és Isztambulban (Törökország) rendezett tudományos versenyeken. Eddig több mint húsz cikket publikált  szakfolyóiratokban, és 2 könyvfejezet szerzője.

Topic

15.11.2019
13:45 - 14:45