Florin Stoboran

Florin Stoboran

MTD Florin Stoboran (RO)


Florin Stoboran a romániai Aradon végzete el a fogtechnikusi iskolát 1994-ben. Tanulmányait keramikusként folytatta, és rögzített fogpótlásokra, esztétikára és implantológiára szakosodott.
1996 óta saját fogtechnika laborjában dolgozik Aradon, ahol szakterülete az esztétikai fogászat és a teljes-kerámia helyreállítások. Tanfolyamokat is tart ezekről a témákról saját képzési központjában. 2005 óta tart Florin Stoboran és Ivoclar Vivadent AG együttműködése, ő Ivoclar Vivadent véleményformáló szakembere Romániában, és részt vesz „A világ e.max nyelven beszél” kampányban.
Olyan hazai és nemzetközi eseményeken tart előadásokat és gyakorlati képzéseket (középpontban a morfofunkcionális szempontok, szín és textúra), mint pl. a Competence in Esthetics, Dental World, Nemzetközi Ivoclar Vivadent Szeminárium Kolumbiában, Dental Esthetic Marathon és a Fogtechnikus-napok.
Mindezeken túl társszerzője számos publikációnak, amelyek pl. a Dental dialogue (RO), Cosmetic dentistry (RO), Fogtechnika (HU), Quintessenz Zahntechnik (DE), Das Dental Labor (DE), Reflect (FL) és Focus (USA) szakmai folyóiratban jelentek meg. Florin Stoboran társalapítója és 2011. évi indulása óta alelnöke a Dental Club Bihor szervezetnek.
2013-ban elvégezte a VieSID - Vienna School of Interdisciplinary Dentistry kurzusát.
2015. decemberében lett a Renfert véleményformáló szakembere.

Topic

16.11.2019
15:30 - 16:10