Kompozitok: az esztétikai fogászatban alkalmazott technológiák

15.11.2019, 18:55 - 19:35
Ronaldo Hirata

A hagyományos, amalgám alapú anyagok lecserélése és a polimer alapú anyagok esztétikai megjelenésének javulása hatására a napi gyakorlatban széles körben elterjedtté váltak a kompozit restaurációk. Vannak olyan klinikai helyzetek, ahol a konzervatív megközelítés, visszafordíthatóság és javíthatóság miatt más opciókkal szemben előnyösebb a kompozit fogpótlások alkalmazása, főleg fiatalabb pácienseknél. Feltétlenül szükséges ezeknek a speciális klinikai helyzeteknek a felismerése.
Az előadás a jelenlegi kompozitok indikációit tárgyalja; megvitatjuk a kompozit-rétegezés aktuális technológiáit (dentin/kromatikus /akromatikus zománc), valamint egy kevesebb réteget alkalmazó, módosított technika és az alacsony zsugorodású kompozitok is szóba kerülnek. Lépésről lépésre mutatjuk be az eljárást minden technikánál, az ezzel járó kihívásokkal és az alapvető tudnivalókkal együtt. A New York University kutatási eredményeit is ismertetjük.
Az előadás célja:
1- Felismerni azokat a klinikai helyzeteket, ahol a konzervatívabb fogpótlási opciót jelentő kompozitok használhatók esztétikai kezelésre
2- Megérteni a kompozitok hagyományos rétegezését
3- Megismerni az új, egyszerűsített kompozit technikákat, beleértve a bulk fill kompozit anyagokat.